22 Haziran 2020 Pazartesi

ALABAŞ, KORONAYA KARŞI GÜÇLÜ ANTİVİRAL

ALABAŞ, KORONAYA KARŞI GÜÇLÜ ANTİVİRAL
SOFRAMIZDA EKSİK OLMAZ
Alabaş şeklinden de anlayabileceğiniz üzere TURPgiller ailesinin şalgam ve lahanaya benzeyen minnoş bir üyesi. Açık yeşil ve mor olmak üzere iki farklı renkte. TURP YE TURP GİBİ OL. ALABAŞ vücudumuz için gerekli olan besin lifleri açısından oldukça zengin. Bunun yanı sıra vitamin ve mineral olarak da vücudumuza katkılarının büyük olduğu biliniyor. A, C ve B vitamininin birçok çeşidini içinde barındıran alabaş; kalsiyum, potasyum, fosfor ve demir gibi mineraller bakımından da oldukça güçlü bitkilerden.
Tüm bu vitamin ve mineraller sayesinde antioksidan özelliği de gösteren güzeller güzeli bitkinin çeşitli kanser türleri üzerinde de oldukça olumlu etkileri VARDIR.
Alabaş, içindeki bolca potasyum sayesinde tansiyonu dengeleme konusunda üstüne tanımıyor, özellikle yüksek tansiyon sorunu olanların yardımına koşuyor.
Tansiyonu dengelemesi sayesinde kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor.
Alabaş, demir bakımından zengin olduğu için KANSIZLIK SORUNU çekenlere destek oluyor.
Güçlü antioksidan özelliği göstermesi sayesinde vücuda giren serbest radikallerle savaşıyor, KANSERLİ hücrelerin oluşması, var olanlarınsa büyüyüp yayılması gibi riskleri en aza indiriyor. KANSER RİSKİ OLAN HASTALARIN mutlaka tüketmesi gerekiyor.
Kan basıncını düzenlemesinin etkisiyle yorgunluk, sinir, stres gibi durumların üstesinden daha kolay gelmenize yardımcı oluyor.
Böbrek sağlığını korumada ve iyileştirmede de olumlu etkileri olduğu biliniyor.
İçindeki bolca vitamin ve mineral nedeniyle üst solunum yolu enfeksiyonlarının hızla geçmesini sağlıyor, grip ve nezle gibi sorunları hızlıca ortadan kaldırıyor. Özellikle KORONA HASTALIĞINA karşı çok etkili. İlaç gibi sıkılıp suyu içirilmeli.
Alabaşın yumru kısmı sıkılarak çıkarılan suyu, bitmek bilmeyen öksürüğe çare oluyor. Bu yüzden sadece korona POZİTİF çıkan hastalar değil tüm ÖKSÜREN hastaların alabaş suyunu katı meyve suyunda sıkarak, bekletmeden içmeleri gerekir. Çok büyük şifadır öksürüğe karşı.
Tüm bu faydaları yetmezmiş gibi alabaş bir de düşük kaloriye sahip olması sayesinde diyetlerin en büyük destekçisi oluyor.
ALABAŞ ÇORBASI Tarifi Nasıl Yapılır?
Alabaşı soyup küp şeklinde doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz kuru soğan ve sarımsakları ince ince doğrayın. Taze kök ZENCEFİLi rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
Çorbayı pişireceğiniz tencereye zeytinyağı, doğranmış kuru soğan, sarımsak, zencefil ve zerdeçalı koyun ve orta ateşte 1-2 dakika soteleyin.
Tencereye unu ilave edin ve karıştırın. Doğranmış alabaş parçalarını tencereye alın ve 1-2 dakika daha soteleyin.
Süt ve suyu ekleyip çorbayı kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra 10 dakika daha ocakta tutun.
Ocağı kapatın. Karabiber, tuz ve toz zencefili ekledikten sonra hazırladığınız çorbayı blenderdan geçirerek sıcak olarak servis yapın. (özellikle bu çorbayı öksüren hastalar ve bağışıklık sistemi düşük olan hasta ve çocuklara içirin. Ancak koronanın kol gezdiği şu günlerde içeriğinde zencefil, soğan, sarımsak gibi şifalı besinlerle lütfen hepimiz içelim. Sevgilerimle
Prof.Dr. Ibrahim Uslu
LÜTFEN PAYLAŞIN, BÖYLE DEĞERLİ ŞİFALI BİTKİYİ HERKES ÖĞRENSİN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder